Новини

Реформоване продовольче забезпечення працює і у польових умовах

136
Мініатюра: 54398001_557745728051381_6375769038403928064_n

І знову мова піде про тилове забезпечення наших військовослужбовців, які зараз виконують бойові завдання на передових позиціях в Луганській області. Ось так виглядає польова (!) їдальня бійців одного з окремих батальйонів, що обороняють нашу землю від російсько-терористичних військ.

Отримавши дозвіл розміститись на базі одного зі зруйнованих заводів, перше, що зробили бійці – викинули тонни будівельного та звичайного бруду, який залишили після себе вандали та шукачі металу. Після цього відновили електричну проводку, каналізацію тощо. Одним словом, навели порядок. Те, що ви бачите на знімках, не показушне «шоу для генералів». Тут не чекали ні гостей, ні комісій, ні журналістів. В таких умовах тут харчуються щодня.

Іншим пунктом є приготування їжі. Само собою, без якісних продуктів це просто неможливо. Але, виявилось, що навіть на фронті, неподалік від лінії зіткнення діє реформа в продовольчому забезпеченні військовослужбовців.

— Всі продукти ми замовляємо за каталогом, – каже кухар Олена Миколаївна. – Завжди нам привозять весь необхідний набір і в повному обсязі. Потреби немає ні в чому. Це дозволяє мені готувати смачні страви. А головне – різноманітні.

Котлети з хліба, несмачні юшки відійшли у минуле. Раз на місяць кухарі, разом із заступником з тилу, запитують хлопців та дівчат, що би вони хотіли скуштувати. Відповідно до цього складають меню і роблять замовлення. Рецепти деяких страв відшукують у кухарських книгах.

Читайте також:  На захист морських рубежів: легендарний командир очолить новий підрозділ морпіхів

— Повірте, ми знаємо, наскільки є важкою служба бійців нашої частини, – продовжує Олена Миколаївна. – І тому я хочу, щоб вони завжди смачно їли. Якщо не краще, то – хоча би так само, як і вдома.

Від «зрадофілів» та «всепропальців» можна часто почути про те, що державні кошти на оборону йдуть в нікуди. Що все розкрадається… Так от, є наочний приклад зворотного. Виявляється, маючи бажання і знання, як правильно застосувати реформу в дії, навіть у польових умовах, комбінуючи професіоналізм кухара та якісні продукти, навіть на польовій печі можна готувати смачні страви.

Тарас Грень

53847921_557745811384706_6940236451015557120_n

54203972_557745791384708_5431165078424518656_n

54256436_557745738051380_5790964749487308800_n

54398001_557745728051381_6375769038403928064_n

55476729_557745718051382_1379290470361858048_n

Олексій Мазепа
Статті:1674
Приєднуйтесь

Олексій Мазепа

Старший офіцер 1 відділу УЦВС ЗСУ
Якщо у вас є пропозиції чи зауваження - звертайтесь за телефоном (044) 454-73-51 або пишіть на електронну адресу [email protected]
Олексій Мазепа
Статті:1674
Приєднуйтесь
Коментарі
Вгору